Friday, December 17, 2021

Hur man skriver en uppsats i fem stycken

Hur man skriver en uppsats i fem stycken



Den här webbläsaren stöder inte PDF-filer. Stöd wikiHow genom att låsa upp detta expertsvar. Endast de användare som har betald prenumeration får det obegränsade antalet prover omedelbart. En krok är en meningsknack som gör att läsaren vill fortsätta läsa hela texten. Den ska inte presentera ny information, men den ska alltid avsluta din diskussion.





Typer av 5 stycken uppsats om standardiserade tester



En uppsats med fem stycken är en prosakomposition som följer ett föreskrivet format av ett inledande stycke, tre stycken i kropp och ett avslutande stycke, och som vanligtvis lärs ut under grundläggande engelsk utbildning och tillämpas på standardiserade tester under hela skolgången. Att lära sig att skriva en högkvalitativ uppsats med fem stycken är en viktig färdighet för elever i tidiga engelska klasser eftersom det tillåter dem att uttrycka vissa idéer, påståenden eller koncept på ett organiserat sätt, komplett med bevis som stöder var och en av dessa föreställningar.


Senare kan dock eleverna besluta sig för att avvika från standardformatet med fem stycken och våga sig på att skriva en utforskande uppsats istället, hur man skriver en uppsats i fem stycken. Ändå är det ett enkelt sätt att lära eleverna att organisera uppsatser i formatet med fem stycken ett enkelt sätt att introducera dem till att skriva litteraturkritik, som kommer att testas gång på gång under deras grund-, gymnasie- och vidareutbildning. Inledningen är det första stycket i din uppsats, och den bör uppnå några specifika mål: fånga läsarens intresse, introducera ämnet, hur man skriver en uppsats i fem stycken, och göra ett påstående eller uttrycka en åsikt i ett avhandlingsutlåtande. Det är en bra idé att börja din uppsats med ett fascinerande uttalande för att väcka läsarens intresse, men detta kan också åstadkommas genom att använda beskrivande ord, en anekdot, en spännande fråga eller ett intressant faktum.


Eleverna kan öva på kreativa skrivuppmaningar för att få några idéer på intressanta sätt att hur man skriver en uppsats i fem stycken en uppsats. De kommande meningarna ska förklara ditt första påstående och förbereda läsaren för ditt examensarbete, vilket vanligtvis är den sista meningen i inledningen. Din avhandlingsmening bör ge ditt specifika påstående och förmedla en tydlig synpunkt, hur man skriver en uppsats i fem stycken, som vanligtvis är uppdelad i tre distinkta argument som stöder detta påstående, som var och en kommer att fungera som centrala teman för huvudstyckena. Uppsatsens brödtext kommer att innehålla tre huvudstycken i ett uppsatsformat med fem stycken, var och en begränsad till en huvudidé som stöder din avhandling.


För att korrekt skriva vart och ett av dessa tre huvudstycken bör du ange din stödjande idé, din ämnesmening, och sedan backa upp den med två eller tre bevissatser. Använd exempel som validerar påståendet innan du avslutar stycket och använd övergångsord för att leda till stycket som följer - vilket betyder att alla dina kroppsstycken ska följa mönstret av "påstående, stödjande idéer, övergångspåstående. Ord att använda när du övergår från ett stycke till ett annat inkluderar: dessutom, faktiskt, på det hela taget, dessutom, som ett resultat, enkelt uttryckt, av denna anledning, på samma sätt, på samma sätt, följer det att, naturligtvis, hur man skriver en uppsats i fem stycken jämförelse, säkert, och ändå.


Det sista stycket kommer att sammanfatta dina huvudpunkter och bekräfta ditt huvudsakliga påstående från din avhandlingsmening, hur man skriver en uppsats i fem stycken. Den bör påpeka dina huvudpunkter, men bör inte upprepa specifika exempel, och bör som alltid lämna ett bestående intryck på läsaren. Den första meningen i slutsatsen bör därför användas för att upprepa de stödjande påståendena som argumenteras i huvudstyckena när de hänför sig till avhandlingens uttalande, sedan bör de följande meningarna användas för att förklara hur uppsatsens huvudpunkter kan leda utåt, kanske att tänka vidare på ämnet.


Att avsluta avslutningen med en fråga, anekdot eller sista begrundan är ett bra sätt att ge en bestående effekt. När du har slutfört det första utkastet av din uppsats, är det en bra idé att återbesöka avhandlingsförklaringen i ditt första stycke. Läs din uppsats för att se om den flyter bra, och du kanske upptäcker att de stödjande styckena är starka, men de tar inte upp det exakta fokuset i din avhandling. Skriv helt enkelt om din avhandlingsmening så att den passar din kropp och sammanfattning mer exakt, och justera slutsatsen för att avsluta det hela snyggt. Elever kan använda följande steg för att skriva en standarduppsats om ett givet ämne. Välj först ett ämne, eller be dina elever att välja sitt ämne och låt dem sedan bilda en grundläggande fem stycke genom att följa dessa steg:. När en elev kan bemästra dessa 10 enkla steg, kommer det att vara lätt att skriva en grundläggande uppsats med fem stycken, så länge som eleven gör det korrekt och inkluderar tillräckligt med stödjande information i varje stycke som alla relaterar till samma centraliserade huvudidé, uppsatsens avhandling.


Uppsatsen med fem stycken är bara en startpunkt för studenter som hoppas kunna uttrycka sina idéer i akademiskt skrivande; det finns några andra skrivformer och stilar som eleverna bör använda för att uttrycka sitt ordförråd i den skriftliga formen. Enligt Tory Youngs "Studying English Literature: A Practical Guide":. Eleverna bör istället uppmanas att skriva andra former, såsom journalanteckningar, blogginlägg, recensioner av varor eller tjänster, forskningsrapporter med flera stycken och friformsbeskrivningar kring ett centralt tema. Även om uppsatser med fem stycken är den gyllene regeln när man skriver för standardiserade test, bör experiment med uttryck uppmuntras under hela grundskolan för att stärka elevernas förmåga att använda det engelska språket fullt ut. Dela flipboard e-post.


En introduktion till essäskrivande. Inledning Välja ett ämne. Att skriva en introduktion. Hur man börjar en uppsats Att skriva ett bra första stycke Starka avhandlingsuttalanden Uppmärksammade inledande meningar Kontrollera dina kunskaper: Hur man skriver en uppsats i fem stycken för att stödja en ämnesmening. Strukturering och skissering. Hur man skriver en uppsats med fem stycken Skapa en disposition med hjälp av ett Venn-diagram Använd textrutor för att skissera och organisera Kontrollera dina kunskaper: Skapa en enkel disposition. Typer av uppsatser. Hur man skriver en berättande essä Hur man skriver en argumenterande essä Hur man skriver en redogörelseessä Hur man skriver en personlig berättelse Hur man skriver en åsiktsessä Hur man skriver en profil.


Redigering och förbättring. Få stycken att flyta med mjuka övergångar att ersätta dessa överanvända, trötta ord En checklista för uppsatsrevision. Av Grace Fleming Grace Fleming. Grace Fleming, M. Lär dig mer om vår redaktionella process. Utvald video. Citera detta artikelformat. Fleming, Grace. Den ultimata guiden till uppsatsen med fem stycken. kopiera citat. Skriv en uppmärksam öppningsmening för en uppsats. Hur man skriver ett solidt examensarbete. Avhandling: Definition och exempel i komposition. Hur man utvecklar och organiserar en klassificeringsuppsats.


Hur man lär ut ämnessatser med hjälp av modeller. Hur man skriver en ACT-uppsats med högsta poäng för det förbättrade skrivtestet. Exempel på bra inledande stycken. Klassificering Stycke, uppsats, tal eller karaktärsstudie: 50 ämnen. Writers on Writing: The Art of Paragraphing. Hur man skriver en bra uppsats för TOEFL eller TOEIC. Hur man skriver en enastående högskoleansökningsuppsats.





uppsatsklassare



På grund av modellen med fem stycken har detta format för uppsatsskrivande också kallats en-tre-ett, hamburgeruppsats eller uppsats i tre nivåer. Hamburgeruppsatsen anses också vara den traditionella uppsatsskrivaruppgiften. Det har använts i prov som IELTS, TOEFL och SAT. Att bemästra detta uppsatsformat är en viktig färdighet, särskilt för gymnasieelever som måste gå till prov där de måste skriva uppsatser inom snäva tidsramar. Behärskning möjliggör enkel manipulation och effektiv leverans. När du skriver en uppsats i fem stycken bör din högsta prioritet vara att engagera läsaren och fånga hans uppmärksamhet. Den första indikatorn på att du är på rätt väg för att uppnå detta mål är ämnet du väljer att skriva om.


Goda exempel inkluderar: Kommer den traditionella äktenskapsinstitutionen att motstå civilisationens ökande tryck? Kommer den digitala klyftan att avgöra ödet för tredje världens ekonomier? Vilka är arven från alkemin? Sådana uppsatser består av fem stycken: en inledning, tre huvudstycken och ett avslutande stycke. Introduktionen är nyckeln eftersom den sätter tonen för hela uppsatsen. De tre huvudstyckena upprätthåller och befäster den ton som redan angavs i inledningen, och slutsatsen sammanfattar de viktigaste punkterna i huvudstyckena samt inkluderar avslutande kommentarer. Om du vill fånga dina läsares uppmärksamhet och till och med engagera dem, bör du vara extra uppmärksam på din introduktion.


Din introduktion är nyckeln till att sätta tonen för hela uppsatsen. Dessutom, med lavinen av innehåll som finns tillgängligt idag, vill läsare vara säkra på att de inte slösar tid på att skriva. Din introduktion avgör om du har en bra start och om dina läsare kommer att fortsätta till slutet. För att fånga läsarnas uppmärksamhet är kreativitet nyckeln. Du måste komma med kreativa beskrivningar och innovativa sätt om du ska gestalta anekdoter. Det är också viktigt att du anger huvudpunkten i ditt skrivande i sista meningen i första stycket.


Den sista meningen informerar läsaren om din ståndpunkt i ämnet du skriver om samt beskriver de viktigaste punkterna du kommer att skriva om. Kroppsstycken konsoliderar premissen du introducerade i ditt första stycke. Med kroppsparagrafer bygger du på den grund du redan har lagt. Se till att dina kroppsstycken består av unika idéer som ansluter till varandra. Om vi ​​behåller den sista illustrationen om hållbarheten hos den traditionella äktenskapsinstitutionen som ett exempel, kan dina tre huvudpunkter vara:. Det sista stycket avslutar uppsatsen med en sammanfattning av de viktigaste idéerna som beskrivs i uppsatsen. Det ger en holografi av hela uppsatsen.


Även om femte stycket är den avslutande delen av uppsatsen kan den vara svår att dra ur. En bra idé att avsluta en uppsats är att upprepa din avhandling och relatera den till uppsatsens kropp i en mening som visar hur dina argument stöder avhandlingen. Din sista mening bör konsolidera din huvudidé på ett övertygande sätt. Du bör dock inte ta med några nya idéer i ditt avslutande stycke. Uppsatsen på fem stycken kan liknas vid ett nyckelhål. Du börjar med breda idéer och effektiviserar ner till smala argument för att befästa din avhandling. När du går från inledningen till kroppen såväl som avslutningen blir artikeln smalare. Konturen säkerställer att din läsare dras in och hans uppmärksamhet bibehålls genom hela artikeln.


Det hjälper också läsaren att få en fullständig bild av bilden du försöker skildra. Tyvärr, men kopiering av text är förbjudet på denna webbplats. Om du behöver detta eller något annat prov kan vi skicka det till dig via e-post. Genom att klicka på "SKICKA" godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade och kampanjmeddelanden. Med en timmes försening måste du vänta i 24 timmar på grund av hög arbetsbelastning och hög efterfrågan - gratis. Välj ett optimalt pris och se till att få det obegränsade antalet prover omedelbart utan att behöva vänta i väntelistan. Genom att använda vår plagiatkontroll gratis kommer du att få det begärda resultatet inom 3 timmar direkt till din e-post.


Uppsatsens brödtext kommer att innehålla tre huvudstycken i ett uppsatsformat med fem stycken, var och en begränsad till en huvudidé som stöder din avhandling. För att korrekt skriva vart och ett av dessa tre huvudstycken bör du ange din stödjande idé, din ämnesmening, och sedan backa upp den med två eller tre bevissatser. Använd exempel som validerar påståendet innan du avslutar stycket och använd övergångsord för att leda till stycket som följer - vilket betyder att alla dina kroppsstycken ska följa mönstret av "påstående, stödjande idéer, övergångspåstående.


Ord att använda när du övergår från ett stycke till ett annat inkluderar: dessutom, faktiskt, på det hela taget, dessutom, som ett resultat, enkelt uttryckt, av denna anledning, på samma sätt, likaså, det följer att, naturligtvis, vid jämförelse, säkert, och ändå. Det sista stycket kommer att sammanfatta dina huvudpunkter och bekräfta ditt huvudsakliga påstående från din avhandlingsmening. Den bör påpeka dina huvudpunkter, men bör inte upprepa specifika exempel, och bör som alltid lämna ett bestående intryck på läsaren. Den första meningen i slutsatsen bör därför användas för att upprepa de stödjande påståendena som argumenteras i huvudstyckena när de hänför sig till avhandlingens uttalande, sedan bör de följande meningarna användas för att förklara hur uppsatsens huvudpunkter kan leda utåt, kanske att tänka vidare på ämnet.


Att avsluta avslutningen med en fråga, anekdot eller sista begrundan är ett bra sätt att ge en bestående effekt. När du har slutfört det första utkastet av din uppsats, är det en bra idé att återbesöka avhandlingsförklaringen i ditt första stycke. Läs din uppsats för att se om den flyter bra, och du kanske upptäcker att de stödjande styckena är starka, men de tar inte upp det exakta fokuset i din avhandling. Skriv helt enkelt om din avhandlingsmening så att den passar din kropp och sammanfattning mer exakt, och justera slutsatsen för att avsluta det hela snyggt. Elever kan använda följande steg för att skriva en standarduppsats om ett givet ämne.


Välj först ett ämne, eller be dina elever att välja sitt ämne och låt dem sedan bilda en grundläggande fem stycke genom att följa dessa steg:. När en elev kan bemästra dessa 10 enkla steg, kommer det att vara lätt att skriva en grundläggande uppsats med fem stycken, så länge som eleven gör det korrekt och inkluderar tillräckligt med stödjande information i varje stycke som alla relaterar till samma centraliserade huvudidé, uppsatsens avhandling. Uppsatsen med fem stycken är bara en startpunkt för studenter som hoppas kunna uttrycka sina idéer i akademiskt skrivande; det finns några andra skrivformer och stilar som eleverna bör använda för att uttrycka sitt ordförråd i den skriftliga formen.


Enligt Tory Youngs "Studying English Literature: A Practical Guide":. Eleverna bör istället uppmanas att skriva andra former, såsom journalanteckningar, blogginlägg, recensioner av varor eller tjänster, forskningsrapporter med flera stycken och friformsbeskrivningar kring ett centralt tema. Även om uppsatser med fem stycken är den gyllene regeln när man skriver för standardiserade test, bör experiment med uttryck uppmuntras under hela grundskolan för att stärka elevernas förmåga att använda det engelska språket fullt ut. Dela flipboard e-post. En introduktion till essäskrivande. Inledning Välja ett ämne. Att skriva en introduktion. Hur man börjar en uppsats Skriva ett bra första stycke Starka avhandlingsuttalanden Uppmärksammade inledande meningar Kontrollera dina kunskaper: Hur man stödjer en ämnesmening.


Strukturering och skissering. Hur man skriver en uppsats med fem stycken Skapa en disposition med hjälp av ett Venn-diagram Använd textrutor för att skissera och organisera Kontrollera dina kunskaper: Skapa en enkel disposition. Typer av uppsatser. Hur man skriver en berättande essä Hur man skriver en argumenterande essä Hur man skriver en redogörelseessä Hur man skriver en personlig berättelse Hur man skriver en åsiktsessä Hur man skriver en profil. Redigering och förbättring.

No comments:

Post a Comment