Thursday, March 3, 2022

Övertygande uppsats om assisterat självmord

Övertygande uppsats om assisterat självmord



Assisterad dödshjälp Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Artikel Review Paper: När människor dör bör det vara upp till deras kroppar och Gud, inte en läkare som inte är inblandad med dem eller deras familjer, övertygande uppsats om assisterat självmord. Robert Baxter, en marin veteran som led av lymfatisk leukemi, tillsammans med fyra läkare med Compassion and Choice Organization väckte talan mot Montana som sökte rätten att dö enligt statens konstitution. Etik och mänskliga rättigheter ståndpunktsförklaring: assisterat självmord. Även om det finns flera perspektiv och ofta motstridiga argument för läkarassisterade dödsfall, är de flesta överens övertygande uppsats om assisterat självmord frågan om etik är av största vikt när man beslutar om läkarassisterad... SSRN elektronisk tidskrift. Kanske borde vi då kräva att en läkare involveras i en patients beslut om assisterat självmord som en åtgärd för att förhindra onödig död.





Övertygande essä om dödshjälp



Människor som tror att det är försvarligt att läkare hjälper terminalt sjuka patienter att begå självmord tror att det är acceptabelt för andra att spela Guds roll. Båda dessa typer av Lee, 2 personer är lika fel. Båda dessa människors övertygelser är också äckliga. Det finns inget sätt att någon människa ska få bestämma när en annan människa är dags att dö. Är det verkligen rätt att hjälpa en patient att avsluta sitt lidande genom att hjälpa dem att dö? Dessutom, är det moraliskt fel att hålla en patient vid liv vet att de aldrig kommer att bli bättre och har fruktansvärd smärta? Det är patienternas rätt att genomgå eller vägra behandling och det är också deras rätt att be om dödshjälp eller inte be om, men det bör fastställas att livet är heligt och bör respekteras.


Därför har dödshjälp ingen plats i det mänskliga samhället och bör inte legaliseras? Läkare sa till hans föräldrar att han aldrig skulle gå igen. På grund av försämrad andning och andra problem trodde de att han inte skulle leva till tjugoett års ålder. Han kan också ha varit en perfekt kandidat för läkarassisterad självmordskommitté för rätt till liv, övertygande uppsats om assisterat självmord. Tänkte läkarna "bättre död än handikappad? Även med moralen åt sidan, övertygande uppsats om assisterat självmord, Läkarassisterat självmord borde vara olagligt eftersom det kommer att vara ett enormt brott mot den ed som varje läkare måste följa, det skulle inte finnas något riktigt sätt att skilja mellan människor som lider och människor som fejkar eller är deprimerade, och det orsakar mycket av förvirring övertygande uppsats om assisterat självmord personer med nya sjukdomar eller nya sjukdomar som inte har ett tydligt botemedel.


När läkarassisterat självmord PAS har legaliserats skulle eden som läkarna avlägger kränkas. Allen Å andra sidan är döden den naturliga delen av den mänskliga naturen och ingen har rätt att bestämma när man ska dö eller leva, inte ens doktorn. Läkarassisterat självmord kan leda till övergrepp av släktingar eller vänner som har andra baktankar än personens önskan att bli frisk. Legalisering av dödshjälp kan leda till angrepp på individuell autonomi, vilket innebär att den kommer att missbrukas av människor; det vill säga människor kan placeras i fruktansvärda förhållanden avsiktligt av sina vänner, släktingar eller familjer och sedan föreslå till övertygande uppsats om assisterat självmord att deras liv avslutas eftersom individen inte kan fungera som människa.


Det kan sluta som ett substitut för rationella terapeutiska, psykologiska och sociala insatser, som annars kunde ha förbättrat övertygande uppsats om assisterat självmord liv för patienter som är döende. Det finns nu till och med bevis för att legaliseringen av assisterat självmord i Northern Territory i Australien har underminerat folkets förtroende för sjukvården Levine övertygande uppsats om assisterat självmord varit några fall där läkaren utfört den omänskliga uppgiften utan någon form av samtycke Katz. Läkare bör också inte hålla med om denna praxis.


Det kan bara vara ytterligare en prövning av en annan galen läkare, så hela proceduren skulle vara omoralisk för alla utilitarister eftersom det inte maximerar lyckan. Regeln att säga att det är okej att vägra informerat samtycke eftersom fler människor kommer att gå igenom med injektionerna och göra framsteg för ett större antal människor är också ogiltig eftersom de inte är säkra på att ett botemedel säkert kommer att hittas. Ingen regel bör tillämpas på denna situation övertygande uppsats om assisterat självmord vilken regel som än beslutas kommer att motsägas. Ändå är det svårt att dra ett definitivt svar för och emot assisterat självmord. Även om jag inte skulle föreslå någon att inte välja PAS, skulle jag med största sannolikhet rösta emot assisterat självmord.


Med tanke på de moraliska skyldigheterna och ansvaret att ta hand om dyrbart liv, verkar assisterat självmord inte vara ett rimligt alternativ. Som nämnts ovan kan vi inte bara överge människor, särskilt sjuka och äldre. När vi är döda är vi inte rädda, för det är ett tillstånd av medvetslöshet och slutet på alla förnimmelser, därför finns det varken njutning eller smärta. Han förklarar att vi fruktar döden eftersom vi felaktigt antar att det finns medvetenhet under döden. När man tilltalar en sen mitt på papper klädd när man nämner dödens natur. Att avsluta ett nyfött barns liv eftersom de inte kommer att kunna leva ett normalt liv på grund av allvarliga handikapp är en mycket kontroversiell fråga i vårt land.


Det är diskutabelt väder ett funktionshindrade spädbarns liv är värt att leva, även om de inte kommer att kunna leva den genomsnittliga livsstilen. Ska nyfödda barn med svåra funktionsnedsättningar leva eller dö? Denna definition säger inte att en handikappad individ inte kan leva ett tillfredsställande liv; det står helt enkelt att ens liv kan vara begränsat. Hemsida Övertygande uppsats om assisterat självmord. Övertygande uppsats om assisterat självmord Bra uppsatser. Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Debatten om vems beslut det är att upprätthålla ett människoliv är en debatt med många olika åsikter. Vissa anser att det borde vara upp till Gud, medan andra hävdar att det är en individs rättighet; dock vilar den yttersta domen i händerna på regeringen.


När tragedi lämnar ett offer i kritiskt tillstånd utan garanti för återhämtning, tillåter inte omständigheterna en enkel handlingsplan. I alla situationer är det optimalt att fortsätta livet för en patient, även om det verkar som om den ideala lösningen är döden. Läkare, anhöriga och patienter själva förtjänar inte pressen att avgöra detta allvarliga öde. Valet mellan liv och död ska inte finnas. Varje människa har rätt till rätten att leva, och …visa mer innehåll… Läkare och vårdpersonal betraktar praktiken med tankar som krockar lika mycket som resten av samhället, övertygande uppsats om assisterat självmord.


Att lägga förmågan på en läkare är dessutom helt otillräckligt. Det försätter inte bara läkaren i en obekväm position, övertygande uppsats om assisterat självmord, ett assisterat självmordsfall kan lätt sippra in i kategorin mord. En holländsk läkare, övertygande uppsats om assisterat självmord, Henk Prins, stod inför brottsanklagelser när han avslutade livet för ett dödligt sjukt spädbarn, trots hans rena avsikter och godkännande från många läkare som höll med om hans agerande. Det grumliga vattnet kring assisterat självmord har gjort det svårt för handlingen att genomföras lagligt, vilket tvingar dygdiga läkare bakom galler. Många statliga lagar förbjuder läkarassisterat självmord under vida förhållanden.


Läkare spelar en sårbar roll när det kommer till detaljerna och …visar mer innehåll… Bebisar kan uppenbarligen inte förstå situationen de står inför. Ett barn ska ha möjlighet att leva och uppfylla det liv som de har fått. Lämpliga åtgärder måste vidtas för att säkerställa ett så långt liv som möjligt för barn. Bebisar som blir extremt sjuka i unga år förtjänar möjligheten att få ett liv. Chansen att övertygande uppsats om assisterat självmord liv kan hindras av påfrestningar från läkarvård och komplikationer rättfärdigar inte valet att de ska dö, eftersom det övertygande uppsats om assisterat självmord hoppas på ett framgångsrikt resultat. Genom att eliminera chansen att gå vidare finns det inget sätt att veta vad som kunde ha resulterat, och det är det som gör valet av död moraliskt fel.


Oavsett ålder är det orättvist att avsluta ett liv när man är oförmögen att uttrycka sina ambitioner på. Få tillgång till. Tillfredsställande uppsatser. Självmordsord övertygande uppsats om assisterat självmord Sidor. Läs mer. Bra uppsatser. Mot legalisering av dödshjälpsord 2 sidor 6 citerade verk. Mot legalisering av dödshjälp, övertygande uppsats om assisterat självmord. Legalisera inte Euthanasia Words 3 sidor. Legalisera inte dödshjälp. För- och nackdelar med ord med läkarassisterat självmord 3 sidor. För- och nackdelar med läkarassisterat självmord, övertygande uppsats om assisterat självmord. Argument för läkarassisterad självmordsord 2 sidor.


Argument för läkarassisterat självmord. Dödshjälp är rätten att leva eller dö Ord 2 Övertygande uppsats om assisterat självmord. Dödshjälp är rätten att leva eller dö. Försvara de oskyldiga orden 2 sidor, övertygande uppsats om assisterat självmord. Försvara de oskyldiga. Fallstudie av de två ansiktena av ord med assisterat självmord 3 sidor. Fallstudie av de två ansiktena av assisterat självmord. Kraftfulla uppsatser. Dödens natur Ord 4 Sidor 2 Citerade verk. Dödens natur. Nyfödda spädbarn med svåra handikapp: leva eller dö? Relaterade ämnen.





hela jämföra och kontrastera uppsatsen



Assisterat självmord är en mycket passionerad debattfråga i det här landet. Det finns många etiska och moraliska överväganden förutom de juridiska aspekterna av praktiken. Ämnet är lika kontroversiellt som abort och dödsstraff. De flesta har en djupt rotad övertygelse på det ena eller andra sättet, de är antingen för eller emot, få rider på medelvägen. Det har varit min observation att de som är för pro-life är mer benägna att favorisera dödsstraff och motsätta sig assisterat självmord, och de som är för abort och assisterat självmord är mer benägna att motsätta sig dödsstraffet. Det är verkligen en passionerad fråga och kommer att fortsätta... American Society of Internal Medicine. Död med värdighet. En tillgång till assisterad självmord bör legaliseras. Det finns inga rationella argument mot det, bara tecknade argument baserade på vidskepelse och låtsad moral.


I den verkliga världen måste vi alla dö, och det finns inget fall, vare sig moraliskt eller intellektuellt, som man kan hävda att vi inte borde ha rätten att kontrollera våra sista ögonblick. Under loppet av denna uppsats kommer jag att illustrera i osäkra ordalag att rätten att dö med värdighet är en rättighet som är förbehållen individen ensam, och att ingen inblandning från externa parters sida - särskilt inte de som är helt och hållet opåverkad av dödsfallet i fråga -- kan motiveras. American Medical Association ramar in frågan som en etik. Den betraktar frågan som ett hot mot "själa kärnan i läkarkårens etiska integritet. Referenser: AMA. Läkarassisterat självmord.


American Medical Association. pdf Ertelt, S. Pro-livers i Connecticut försöker stoppa bill till ok assisterat självmord. New England Journal of Medicine. Ett positivt liv beskrivs som att kunna hålla minnen vid liv samt ha känslan av att behövas. Lindrat lidande avser fysiskt välbefinnande, psykiskt välbefinnande och personliga strategier för att lindra smärta. Att hantera livet när man är sjuk hänvisar till anläggningen för att vara ansvarig för situationen och att vara reflekterande. Om vi ​​betraktar livskvaliteten som Wolfs far var i slutet av hans kamp mot cancern, kan man starkt hävda att han hade all anledning att begära att processen för hans död påskyndas. Även om han kunde fungera inom vart och ett av dessa områden i viss kapacitet, var kapaciteten starkt begränsad av hans sjukdom.


Till slut hade han inte ens förmågan att svälja föreskriven dödlig medicin och var bortom denna metod för assisterad självmord. Förutom livskvalitet finns det andra faktorer som måste vara... Referenser Johansson, C. Att leva med obotlig cancer i slutet av livet -- patientens uppfattning om livskvalitet. Cancer Nursing, Vol. Webster, B. Internationellt debattutbildningscentrum. Att konfrontera läkarassisterat självmord och dödshjälp: min fars död. Hasting center rapport. I FindArticles. Assisterat självmord, eller kallat dödshjälp, är en fråga som länge har diskuterats om den ska vara acceptabel och laglig eller inte. Den oro som många ger om huruvida assisterat självmord bör göras lagligt eller inte är denna fråga som många ställer -- Är det etiskt och moraliskt att hjälpa någon som lider av en terminal sjukdom att dö tidigare?


I medicinsk praxis är assisterat självmord processen att hjälpa en patient som lider av en terminal sjukdom att få slut på sina lidanden. Detta görs genom att avsluta alla system som stöder och upprätthåller patientens liv. På så sätt får patienten att dö. Det finns två typer av assisterat självmord som övervägs medicinskt i länder där praktiken är laglig. Dessa är frivilliga och ofrivilliga självmord. Ofrivilligt självmord utövas för patienter där det inte finns något mer hopp att leva på grund av det fysiska tillståndet... Bibliografi Earll, Carrie G. Läkarassisterat självmord och dödshjälp. Fokusera på sociala frågor online.


cfm B. Dödshjälp och läkarassisterat självmord: alla sidor. Forskning visar dock att även om självmordsrisken kan vara ökad hos cancerpatienter, står den bara för en liten minoritet av dödsfallen. När cancerpatienter försöker begå självmord eller faktiskt begår handlingen, har de några allvarliga psykiatriska störningar, särskilt depression Breitbart, studie av män med AIDS, "intresset" för läkarassisterat självmord förutspåddes av höga nivåer av psykisk ångest och erfarenhet av dödlig sjukdom hos en vän eller släkting, samt en uppfattning om lägre nivåer av socialt stöd. Det fanns inget signifikant samband mellan intresse för assisterat självmord och svårighetsgraden av sjukdomen Breitbart, Chochinov et.


al analyserade önskan om döden med över dödligt sjuka cancerpatienter och fann bara 8. Referenser Breitbart, W. Framsteg inom smärtforskning och terapi. Issues in Law and Medicine Muskin, P. The Request to Die: Role for a Psychodynamic Perspective on Physician-Assisted Suicide, JAMA, Moskowitz, E. Hastings Center-rapport. Dessutom håller de som är emot assisterat självmord inte med om att läkare har tilldelats enorm auktoritet, som kan vara felaktig eller omoralisk. Kompetensen att fatta beslut i frågor om liv och död måste vila där den i slutändan hör hemma - hos den Allsmäktige, inte hos läkare.


Skulle en obotligt sjuk patient kunna begå läkarassisterat självmord? ett fall har framställts att även om försiktigt och pålitligt professionellt beteende i samband med assisterat självmord ges och rimliga säkerhetsprocedurer även för de berörda patienterna, troliga överlevande och samhället i sin helhet beaktas, finns det många fall där förväntad excellens är en avlägsen dröm, därför blir hjälp med självmord mycket riskabelt. Diekstra, Slutsats Sammanfattningsvis, det nuvarande argumentet angående dödshjälp och assisterat självmord har förmågan att göra samhället till ett ensidigt, men det kan också ha ett uppmuntrande inflytande om det...


Referenser Braddock, Clarence H; Tonelli, Mark R. University of Washington School of Medicine. Åtkom den 15 november, Carr, William H. September-oktober, "A Right to Die - Läkarassisterat självmord - Inkluderar en diskussion om den så kallade läkareden i ett sammanhang" Saturday Evening Post. pp: A Diekstra, RF. May, "Dying in Dignity: The Pros and Cons of Assisted Suicide" Psykiatri klinisk neurovetenskap. Volym: 49 Tillägg 1; pp: Gates, Thomas J. Volym: 12; nr: 1; pp: Självmord, assisterat eller på annat sätt, är en kontroversiell fråga i det moderna samhället. Även om de flesta människor skulle bli upprörda om en närstående tog livet av sig själv, finns det inte desto mindre ett utbrett erkännande att människors rätt till autonomi kan ersätta sådana bekymmer, särskilt när valet står mellan en värdig död genom självmord och en långvarig och smärtsam dödlig sjukdom.


Men det finns fortfarande de som inte håller med och som anser att självmord alltid eller vanligtvis är fel. Denna pågående debatt återspeglas i lagar, samhälleliga värderingar och etikfilosofin. Dödshjälp, från de grekiska orden för "god död", är ett gammalt begrepp: i Sir Thomas Mores Utopia, skriven på Henrik den åttondes tid, kan medborgare i Utopia avsluta sina liv med tillstånd från religiösa och statliga tjänstemän Minois , Konceptet av medicinskt assisterat självmord är till stor del en uppfinning från slutet av 1900-talet Minois, förespråkare hävdar att - trots... Referenser Braw, E.


Ska ett sjukt barn få välja döden? Det tycker belgare. Newsweek, 5 december, Rätt att dö: belgiska läkare beslutar att deprimerad årig kvinna har rätt att avsluta sitt liv. The Independent, 2 juli, html Gayle, D. Transsexuell, 44, väljer att dö av dödshjälp efter att en felaktig könsbyte förvandlat honom till ett "monster". The Daily Mail, 1 oktober, html Minois, G. Historia om självmord: Frivillig död i västerländsk kultur. Baltimore: Johns Hopkins. Fallet Brittany Maynard Fallet med Brittany Maynard är en ganska lärobok när det kommer till diskussionerna som handlar om läkarassisterat självmord och dödshjälp i allmänhet.


Det finns verkligen fall där en patients död är en säkerhet. Men djävulen ligger i detaljerna eftersom vissa människor tror att de måste lida ut sina sista dagar medan andra, som Brittany Maynard, känner att de åtminstone borde ha viss kontroll över sitt eget öde. Dessa människor känner att de borde kunna dö "med värdighet" och på sina egna villkor snarare än att behöva vänta på att döden ska komma och att lidande ska inträffa när det datumet närmar sig. Det finns dock några medicinska, juridiska och etiska överväganden som måste tas på allvar när det gäller att någon begår självmord och involverar en eller flera andra personer i samma. Medan "döden med... Referenser Bahan, I. Framför allt annat gör ingen skada. Tennessee Medicine: Journal of The Tennessee Medical Association, 90 2 , Campbell, C.


Värdighet, död och dilemman: en studie av Washingtons hospices och läkarassisterad död. Journal av smärta och symptom. Assisterat självmord De etiska och moraliska frågorna kring assisterat självmord presenteras i denna artikel genom intervjuer och forskning. Assisterat självmord har alltid varit ett kontroversiellt ämne och det fortsätter att vara kontroversiellt även om det finns människor som tror att det är moraliskt, etiskt och bör göras lagligt. Min granne och vän -- Ms. Rogers – intervjuad den 4 februari, Ms. Rogers är en årig kaukasisk änka som bor i mitt grannskap. Hon gick nådigt med på att få frågor om hennes åsikter om assisterat självmord, och därför planerades en intervju.


Hon tillfrågades om hennes personliga moraliska värderingar och hennes religiösa övertygelse om frivilligt assisterat självmord, och hon sa att hon är en hängiven kristen och därför sa hon att bara Gud kan ge liv, och bara Gud kan ta bort det. Hennes åsikter delas väldigt mycket av många kristna och människor av andra trosriktningar, så det... Etik: Assisterat självmord Vad är assisterat självmord? ecent Issue Teorier: Är det etiskt? The Death with Dignity Act DWDA The Deontology Argument Dygd Etik The Velma Howard Case Assisted Suicide Peter Williams Case Etik: Assisted Suicide Läkarassisterat självmord, är detta verkligen en etisk teknik? Många människor känner starkt på båda sidor av denna oro. Men den 13 april avrättade den mest kända läkaren ett assisterat självmord, Dr. Jack Kevorkian, dömdes till tio till tjugofem års fängelse efter att ha åtalats för andra gradens mord och tre till sju år för att ha använt kontrollerat ämne Colbert, assisterat självmord sker normalt när en person begår självmord men de får hjälp av en annan person.


Läkarassisterat självmord har normalt ingen smärta inblandad, vilket många skulle säga, det mest passiva sättet för en person att förfalla. Med det sagt. Är det etiskt? Denna uppsats kommer att undersöka... Referenser Callahan, D. Organiserad fördunkling: Advocacy för läkarassisterat självmord. Hastings Center Report, 23 9 , Colbert, J. Läkarassisterat självmord -- omröstningsresultat. The New England Journal of Medicine,, 34 9 , Friend, M. Läkarassisterat självmord: Död med värdighet? Journal of Nursing Law, 14 3 , Groenewoud, J. Kliniska problem med utförandet av dödshjälp och läkarassisterat självmord i Nederländerna.


The New England, 23 9 , Etiska frågor om assisterat självmord och dödshjälp De etiska frågorna relaterade till assisterat självmord och dödshjälp har fångat allmänhetens uppmärksamhet. Ämnet eutanasi är ett omtvistat ämne och det väcker oundvikligen starka känslomässiga argument och ger upphov till tuffa övertygelser som inte direkt lämpar sig för samförstånd. Det är osannolikt att ett beslut kan nås som kommer att möta universellt stöd närhelst sådana värderingskrockar förekommer, med uppenbarligen lite medelväg. Det är svårt för någon att förutse enighet i denna fråga i ett samhälle med en mängd vitt skilda moraliska åsikter och trosuppfattningar. Det finns ett akut behov av att frågan om aktiv frivillig dödshjälp tas upp trots svårigheterna på detta område.


Otlowski, En ständig stress av mediauppmärksamhet och ökande oro för kontroll vid livets slut har skapat allvarlig oro för att legalisera... shtml Åtkomst den 28 juli, Läkarassisterat självmord borde legaliseras i hela Amerika. Frågan om läkarassisterat självmord, då och då, går runt i mainstreammedia, senast med fallet Brittany Maynard, den terminala cancerpatienten som vid 29 års ålder använde läkarassisterat självmord. Hon hade flyttat från Kalifornien till Oregon för att kunna göra detta, eftersom praktiken ännu inte är laglig i hennes hemstat The Telegraph. Hennes beslut kritiserades av Vatikanen, och religionen utgör ofta den filosofiska grunden för motståndet mot läkarassisterat självmord i västländer.


Det finns olika argument för läkarassisterat självmord. En, som för närvarande används av medborgerliga frihetsaktivister inför Kanadas högsta domstol, menar att jämställdhet kränks eftersom de sjuka inte kan avsluta sina egna liv på samma sätt som fysiska personer kan, och att självmord... Referenser Andorno, N. Läkarassisterat självmord bör vara tillåtet. New England Journal of Medicine Vol. Läkarassisterat självmord och dödshjälp i delstaten Washington. Journal of the American Medical Association.


Boudreau, J. Läkarassisterat självmord bör inte tillåtas. Stanford Encyclopedia of Philosophy. Hämtad 25 november från. Om handlingen att döda en annan innebär allmänt förbjuden, förenklas definitionen av etisk handling avsevärt, och alla gråzoner avgörs med försiktighet. Ovanstående problemområden är mycket verkliga; det finns bevis för att icke-frivillig dödshjälp förekommer i andra länder där assisterat självmord är en accepterad medicinsk praxis. assisterat självmord är en omöjlig uppgift -- vissa skulle till och med hävda att begäran i sig är bevis på psykisk ohälsa och bör tolkas som en begäran om bättre vård APA, ; True Compassion, John Stuart Mill, som skrev direkt och explicit i opposition till Kant med hans utilitaristiska etik, trodde att det bara var effekterna av en handling som avgjorde dess moral: "handlingars inflytande på lycka...


Referenser APA. html 2 Braddock, C. University of Washington School of Medicine officiella webbplats. Öppnade 7 mars html-debatt. html Mill, J. London: Longman, Greens, Reader och Dyer. Lagstiftning: Berättigade juridiska problem uppstår när patienten inte är helt kapabel att uttrycka sina önskemål direkt, eftersom varje situation där surrogat gör det på uppdrag av patienter väcker spöket av baktanke, missbruk och intressekonflikter. Därför måste strikta lagstiftningskontroller säkerställa mot sådan risk för missbruk och missbruk. På liknande sätt måste både lagstiftningsöversyn och uppdaterade moderna medicinska principer fastställa kriterier för att skilja mellan önskan att avsluta sitt liv som endast återspeglar den genuina önskan att undvika smärta och obehag från varje sådan önskan som är en funktion av övergående perspektiv.


Både akuta depressioner som över förlusten av en make eller annan följeslagare eller älskad och klinisk depression har förmågan att påverka en patients vilja att leva. Slutsats: Å ena sidan får principerna för patientautonomi inte motsägas eller ignoreras av uråldriga medicinska etiska kriterier som... Etisk fråga om assisterat självmord The American Society of egistered Nurses [ASN] definierar "läkarassisterat självmord" som möjligheten för en patient av en medicinsk sjukvårdspersonal att göra ett slut på hans eller hennes eget liv. Assisterat självmord är en fråga av stor betydelse för sjuksköterskor. Denna fråga återspeglar deras värderingar och övertygelser som en gemensamhet. Samtidigt kräver det ett tydligt och precist svar som profession och utmanar enskilda sjuksköterskor att tänka på sina egna moraliska åsikter Daly et al.


Debattens historia och de övertygande moraliska argumenten angående frågor som patientens autonomi, livskvalitet, agerande i patientens bästa eller rätten till döden vittnar om frågans komplexitet och tyder också på att den inte kommer att lösas snart. Det finns mycket kontroverser när det gäller sjuksköterskor och rollen de spelar i... Referenser American Nurses Association. Etiska regler för sjuksköterskor. Washington, DC: American Nurses Publishing; American Nurses Association. Etik och mänskliga rättigheter ståndpunktsförklaring: assisterat självmord.


Silver Spring. American Society of Registered Nurses Dilemma för sjuksköterskor: Läkarassisterat självmord. I sitt andra undantag hänvisar Platon bara till självmord som utsetts av domstol, vilket återigen antyder en omoralisk karaktärsbrist som leder till en oönskad medborgare. All hjälp som ges i ett sådant fall skulle behöva företrädas av domstolen för att omfattas av Platons undantag. Det enda assisterade självmord som Platon skulle finna acceptabelt baserat på hans övertygelse om självmord i allmänhet och på hans övertygelse om medicinsk hjälp, skulle vara ett assisterat självmord för terminalt sjuka och funktionshindrade. Platons åsikter i denna fråga tyder dock återigen på att beslutet att avsluta livet för en sådan person inte skulle ligga i händerna på den sjuke, utan i samhällets åsikter när det gäller individens förmåga att bidra till moraliska och sociala standarder.


Eftersom den moderna synen på assisterat självmord hänvisar till en individs val att avsluta livet, skulle en sådan handling ogillas av Platon. Referenser Carrick, Paul. Medicinsk etik i antiken: filosofiska perspektiv på abort och dödshjälp. Philadelphia: Springer, Copper, Michael. Av John M. Cooper och D. S Hutchinson. Indianapolis: Hackett Publishing Company, The Laws. New York: Penguin Classics, Introduction Eutanasi och alla dess variationer inklusive läkarassisterat självmord, terminal sedering och ofrivillig dödshjälp är bland de mest utmanande frågorna inom bioetik. Hippokratiska eden, den klassiska etiska doktrinen som vägleder medicinsk praxis, fördömer dödshjälp.


Men den hippokratiska eden är ett anakronistiskt dokument som fyller mer sentimentala och symboliska funktioner än pragmatiska, etiska eller juridiska. Likaså har det förekommit försök att skilja mellan passiv och aktiv dödshjälp, varav den förra hänvisar till tillbakadragande av livsuppehållande system och den senare till aktiv administrering av något läkemedel eller... Referenser Aristoteles. Nicomachéisk etik. Ross, Trans. Oxford, GBR: Clarendon Press. html Kant, E. Grunden för moralens metafysik. pdf Mill, J. pdf Nordqvist, C. Vad är dödshjälp och assisterat självmord? Medicinska nyheter idag. Regan Ed. Matters of Life and Death, Singer, P. Frivillig dödshjälp: Ett utilitaristiskt perspektiv. Bioetik 17: Den senare stöder läkarassisterat självmord som en rättighet att dö med värdighet även för funktionshindrade, medan den förra motbevisar argumentet kraftigt för funktionshindrade.


Samuel R. Bagenstos är Frank G. Millard professor i juridik, som nyligen har undervisat i flera kurser, inklusive funktionshinders rättigheter Bagenstos, Samuel, n. En av hans prestationer inkluderar att sätta i kraft Americans with Disabilities Act Regulations Bagenstos, Samuel, n. Han har publicerat flera artiklar i många juridiktidskrifter och recensioner, samtidigt som han har publicerat många böcker som inkluderar Law and the Contradictions of the Disability Rights Movement and Disability Rights Law:... Etiska, juridiska och affärsmässiga överväganden på sjukhus Vårdpersonalen som är anställd vid Cancer Center på ett förortssjukhus har en ständig försämring av sin moral.


Många av deras patienter, mer så sent än vanligt, får diagnosen terminal cancer. Detta gör att sjuksköterskans moral försämras genom deras bristande intresse för sitt jobb, frustration och missnöje. En patient i synnerhet är frustrerande personalmedlemmen Nancy Nurse. Jones, en trettioårig ensamstående mamma har diagnostiserats med en terminal cancer som snabbt försämrar hennes hälsa. Nancy Nurse uppger att nästa gång Mrs. Jones kommer för behandling, hon kommer att ge henne mer narkotiska medel än vanligt och riskerar att Mrs. Jones liv. Innan Nancy Nurse slutför att ge Mrs. Jones, den narkotiska, bör hon djupt överväga de etiska, juridiska och affärsmässiga konsekvenserna av ett sådant beslut för sig själv, Mrs.


Jones och Cancer Center. Referenser Cancer. Patientens rättighetsförklaring. Javich, Dr. html Showalter, J. Lagen om sjukvårdsförvaltning. Chicago, IL: Hälsa. Läkarassisterat självmord hos patienter med outhärdligt lidande eller terminalt sjuka En av de mest omdiskuterade frågorna idag är läkarassisterat självmord. nyligen blev Kalifornien den femte staten att legalisera läkarassisterat självmord, och det finns en ökande sannolikhet att andra stater kommer att följa efter inom överskådlig framtid. Syftet med denna studie är att avgöra om de valda faktorerna har någon betydelse för dem som väljer att avsluta sitt liv med läkarassisterat självmord. Till stöd för detta syfte var syftet med denna studie följande: a att forska i vetenskapliga artiklar om läkarassisterat självmord och samla in relevant information till en heltäckande profil; b att undersöka om outhärdligt lidande är det dominerande motivet att begära läkarassisterat självmord; c att undersöka om patientens ras och utbildningsnivå är bidragande faktorer när läkarassisterat självmord begärs; och d att undersöka om typen av dödlig sjukdom...


Referenser Bauer-Maglin, N. Sista akter: Döden, döendet och de val vi gör. New Brunswick, NJ: Rutgers University Press. Biller-Adorno, N. The New England Journal of Medicine, 15, Blacks lagordbok. Paul, MN: West Publishing Company. The New England Journal of Medicine, , Även om den till synes liknar dödshjälp, är läkarassisterad död annorlunda genom att den tenderar att hänvisa till situationer där patienten inte agerar självständigt. Läkarassisterad död är fortfarande kontroversiell och är olaglig i de flesta stater. Det medicinska samfundet i sig är splittrat när det gäller utövandet av läkarassisterad död. Argument för läkarassisterad död inkluderar patienters rätt till självbestämmande.


Argument mot läkarassisterad död inkluderar läkarens skyldighet att läka, inte döda, risken för tvetydiga situationer där det finns en viss risk... läkarassisterat självmord. Specifikt kommer det att visa varför jag inte håller med om läkarassisterat självmord. Läkarassisterat självmord är för mycket som att leka Gud. När människor dör bör det vara upp till deras kroppar och Gud, inte en läkare som inte är involverad i dem eller deras familjer. I många religioner är självmord en synd, och om du begår självmord kommer du att gå till helvetet. Detta syftar på alla typer av självmord, även läkarassisterat självmord.


Även om det inte är synd så är det inte normalt. Normala människor begår inte självmord; de har något fel på sig mentalt eller fysiskt och kan inte hantera det eller hantera livets press. Människor som begår självmord med hjälp av en läkare på grund av en terminal sjukdom skiljer sig inte från någon annan. Är läkarassisterat självmord etiskt om patienten begär medicinsk hjälp för att avsluta sitt eget liv? Introduktion i U. Glucksberg att läkarassisterat självmord inte skyddas av grundlagen. Men i andra delar av världen är läkarassisterat självmord accepterat socialt och juridiskt; och i U.


Om man åsidosätter de legalistiska parametrarna som skiljer läkarassisterat döende från läkarassisterat självmord, kan man säga att det förra är mer etiskt än det senare? Med andra ord, är läkarassisterat självmord etiskt om patienten begär medicinsk hjälp för att avsluta sitt eget liv? Positionsförklaring Trots vad som är tillåtet under överinseende av läkarassisterade döende procedurer, kommer detta dokument att hävda att... Ämne: Är läkarassisterat självmord moraliskt acceptabelt när en person lider av ett smärtsamt, obotligt, terminalt tillstånd? Läkarassisterad döende har blivit en kontroversiell fråga som ställer patientens rättigheter till autonomi och självbestämmande mot principerna kring utövandet av medicinsk vård. Sju delstater har antagit lagar som tillåter läkare att hjälpa dödssjuka patienter genom att erbjuda mediciner som påskyndar döden Whitcomb, men American Medical Association och andra organisationer ogillar läkarassisterad döende.


Detta dokument kommer att beskriva argumenten från båda sidor, med fokus på två onlineartiklar. Artikel mot Den första artikeln är en åsiktsartikel publicerad av American Medical Association. Även om den här artikeln inte är vetenskaplig och inte ens ger en bindande eller styrande grundsats för läkarkåren, är den ändå författad av en trovärdig källa. Författarna hävdar att målet med medicinsk vård är att bevara eller förlänga livet,... Detta har väckt många debatter på sociala och politiska arenor när det gäller personlighet, självbestämmande och mänsklig autonomi. Varje gång en person avsiktligt vill avsluta sitt liv anses det vara självmord. Självmord i sig är nu lagligt Manning, men förespråkare för dödshjälp hävdar att självmord kanske inte är ett alternativ för obotligt sjuka, inlagda på sjukhus eller fysiskt handikappade.


Dessa människor kanske inte har styrkan eller medel att avsluta sina liv ensamma, därför kan de inte utöva möjligheten att begå självmord och blir följaktligen diskriminerade mot Gifford, jag håller personligen med dem på pro-eutanasisidan av lägret, som tror att självmord inte är en lämplig term för denna fråga eftersom självmord ofta förknippas med desperata känslor medan dödshjälp är baserad på en "övertygad och avsiktlig form av lindring från en smärtsam och hopplös sjukdom" Adams, I motsats till självmord,... CITERADE VERK Adams, Robert. Manning, Michael, MD, dödshjälp och läkarassisterat självmord: dödande eller vårdande? Applying Ethics: A Text With Readings 6:e upplagan. Belmont, CA: Wadsworth Publishing Company, ight to Die Läkarassisterat självmord Fallet med Mildred D: Rätten att dö. Mildred D:s kärndilemmat "rätten att dö".


kretsar kring Mildreds påstådda uttalande till sina barn att hon inte ville ha några heroiska medel för att fortsätta sitt liv. Det finns också frågan om intravenös matning är "heroiska" medel, eftersom att ta bort NG kommer att "svälta" henne och avsluta hennes liv innan det naturligt skulle upphöra om NG-röret inte togs bort. Mat betraktas vanligtvis inte som "ytterligare" medel för livsuppehållande, även om det kan diskuteras om mat som inte administreras via munnen utgör heroiska medel. Mildred hade ingen levande testamente som klargjorde hennes önskemål och är nu inte behörig att fatta beslutet själv. Lagligt, i U. Högsta domstolens mål av Cruzan v.


Direktör, Missouri Department of Health, "domstolen övervägde om Missouri kunde insistera på bevis genom "tydliga och övertygande bevis" för en ... Referenser Cruzan v. Direktör, Missouri Dep't of Health, U. htm Rätten att dö. Utforska konstitutionella konflikter. Uppdrag 1: Är läkarassisterat självmord moraliskt acceptabelt när en person lider av ett smärtsamt, obotligt, terminalt tillstånd? Premiss 1: Läkarassisterat självmord är inte moraliskt acceptabelt under några omständigheter. För det andra påpekar AMA att det finns för många sätt som processen kan missbrukas.


Som alternativ till läkarassisterat självmord rekommenderar AMA att förbättra tillgången till smärtlindring och känslomässigt stöd för patienter med terminala sjukdomar. En annan anledning till att motsätta sig läkarassisterat självmord är den snabba takten med vilken medicinen utvecklas. Om en person har diagnostiserats med en dödlig sjukdom, finns det fortfarande en möjlighet – hur liten som helst – att antingen ett botemedel eller ett... Lagar och hälsovård Hälso- och sjukvårdsbranschen har genomgått en massiv översyn på senare tid och effekterna av de lagar och förordningar som följer med denna förändring har djupa och rungande effekter på hur yrkesverksamma närmar sig sin bransch. Syftet med denna uppsats är att förklara rollen för statliga tillsynsmyndigheter och deras effekt på hälso- och sjukvårdsindustrin.


Den här uppsatsen kommer först att ge två exempel på lagar och förordningar som empiriskt har visat en märkbar och effektfull transformation av systemet. Nästa avsnitt i den här uppsatsen är hur dessa lagar personligen har påverkat mig och min miljö på Samaritan Hospital och hur dessa regler både tjänar och förringar våra övergripande mål om patientkvalitet och att hela dem som söker vår hjälp. Exempel 1: Affordable Care Act Lagar och förordningar finns på många olika nivåer inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Privata praktiker har säkert sina... Referenser Anderson, A. Effekten av Affordable Care Act på hälso- och sjukvårdspersonalen. The Heritage Foundation, 18 mars Eutanasi och läkarassisterat självmord: attityder och erfarenheter hos onkologiska patienter, onkologer och allmänheten.


The Lancet, , McClanahan, C. Cliffs Notes version av ACA. Forbes, 9 juli Legalisering av dödshjälp eller assisterat självmord: illusionen om skydd och kontroll. Current Oncology, 18 april 2. Assisterad ying Med tiden har de som stöder dödshjälp eller vad som mer allmänt kallas läkarassisterat självmord och de som är emot detsamma presenterat starka och övertygande argument och motargument till stöd för sina ståndpunkter. I de flesta fall används begreppet dödshjälp synonymt med dödshjälp och läkarassisterat självmord. Assisterat självmord enligt Morrisons åsikt "avser när en patient avsiktligt och medvetet avslutar sitt eget liv, med hjälp av en tredje part" Hur man än ser på det är livet heligt och därför bör det bevaras till varje pris.


Enligt min åsikt skulle att tillåta dödshjälp vara ett totalt åsidosättande av människolivets helighet. I avsnittet nedan analyserar jag några av de argument som över tid har framförts till stöd för dödshjälp. Enligt Norman et al. Devettere, Raymond J. Praktiskt beslutsfattande inom hälso- och sjukvårdsetik: fall och koncept. Washington, DC: Georgetown University Press, Morrison, Eileen E. Hälso- och sjukvårdsetik: Kritiska frågor för 2000-talet. Van Norman, Gail A. et al. Clinical Ethics in Anesthesiology: A Case-Based Textbook. New York: Cambridge University Press, Det finns en gradvis rörelse när man anser att kombinationen av båda dessa förklaringar är vad som borde vara den faktiska ståndpunkten att inta i frågan om alkoholism och drogberoende.


Detta sätt att tänka antyder acceptansen av genförklaringen å ena sidan genom att forskningen bekräftar att gener som ärvs kommer långt i att förklara individens beteendemönster med avseende på alkoholism och drogberoende, men samtidigt det tyder också på att det livsstilsmönster som individen anammar också kan vara en viktig faktor i individens beteendemönster när det gäller alkoholer och droger. Vanliga frågor Detta betyder att en ärftlig faktor inte bara är en predisposition utan också individens beteende i sociala situationer där konsumtionen sker och upprätthållande av kontroll över dessa situationer.


Den här också…. Åtkom den 20 mars Frequently Asked Questions" National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. Självmord och hur det påverkar militära familjer Beskrivning av fallet eller problemet Eftersom antalet självmord i USA. Beväpnade tjänstemedlemmar har ständigt ökat under det senaste decenniet, så har också andelen överlevande som drabbats av militärt självmord, vilket leder till förlust av liv. Närhelst en älskad person förlorar sitt liv som ett resultat av självmord, kan det resulterande traumat och chocken äventyra de överlevandes fysiska och mentala hälsa.


Detta gör offren mer mottagliga för en mer plågsam och invecklad sorgprocess. De individer som sörjt genom självmord löper en ökande risk att också begå självmord. Peer-uppmuntran, en erkänd återhämtningsmetod från missbruk och sjukdom, har övervakats kliniskt för att användas i stor utsträckning av de som överlevde självmordsförlusten. forskare har visat minimalt intresse för effektiva insatser för offer för självmordsförlust i det allmänna U. befolkning; mindre erkänns när det gäller effektiviteten av kamratstöd... Referenser AFSP. President Obama tillkännager verkställande åtgärder för att ta itu med veteran- och militärsjälvmord. Faktablad om överlevande efter självmord. Överlevandeforskning: AFSP och NIMH föreslår forskningsagenda.


En uppmaning till forskning: behovet av att bättre förstå effekten av stödgrupper för självmordsöverlevande. Självmord och livshotande beteende, 39 3 , självmord har varit av intresse från början av den västerländska civilisationen. För filosofer, präster och samhällsvetare väcker ämnet en myriad av konceptuella, teologiska, moraliska och psykologiska frågor, såsom Vad gör en persons beteende suicidalt? Vad motiverar en sådan handling? Är självmord moraliskt tillåtet, eller till och med moraliskt nödvändigt under vissa extraordinära omständigheter? Är självmordsbeteende rationellt?


Hur påverkar självmord de som är kvar? De fiktiva böckerna Virgin Suicides och Norwegian Wood tar upp några av dessa ämnen, bara för att, som i verkligheten, upptäcka att varje situation skiljer sig åt och de som är kvar måste hitta ett sätt att personligen lösa sin förvirring och gå vidare. Definitionen av självmord är förvirrande. Människor har länge sett på självmord på ett negativt sätt, även om någon som dör för att rädda andra är mer sannolikt att ses i ett bättre ljus än någon som har gjort det för att lindra mentalt eller fysiskt... Referenser Citerade Amundsen, D. Dordrecht: Kluwer, Curtin, J. Självmord i Japan: Delvis ungdom och landsbygd på väg upp. Glocom Platform 14, november Contemplating Suicide: The Language and Ethics of Self-Harm, London: Routledge, Läkarassisterat självmord eller död har dykt upp som en stor kontroversiell och medicinsk-etisk fråga i det moderna hälso- och sjukvårdssystemet.


Denna fråga har väckt stor oro och debatter bland beslutsfattare, läkare och allmänheten. Dessa farhågor och debatter har lett till framväxten av argument och motargument till stöd för och motstånd mot läkarassisterat självmord. Ett exempel på en forskning som fokuserar på frågan är studien av Timothy E. Quill om varför läkarassisterat självmord bör tillåtas. Författaren argumenterar för acceptans av läkarassisterat självmord baserat på hans erfarenhet som primärvårdsläkare och den hjälp han gav många patienter att dö med deras fulla samtycke.


Quills forskningsartikel är till hjälp för att motivera den övergripande legaliseringen och acceptansen av läkarassisterat självmord. Referenser Messer, T. Läkarassisterad död: Med hänsyn till rätten att dö. pdf Quill, T. Läkare bör "bistå vid självmord" när det är lämpligt. Jag är för assisterat självmord inte på grund av vad det står för, utan för att det är en rättighet som vi har som individ. I slutändan är det dock ett val som bör vara upp till patienten. De har rätt att bestämma om de lever eller dör. Läkarassisterat självmord är en frivillig form av dödshjälp som för närvarande används i länder runt om i världen, inklusive USA. Tänk dig att vara obotligt sjuk, leva sitt liv sängliggande och ha olidlig smärta medan familj och vänner står vid sidan om lidandet dag efter dag.


I en situation som denna ger möjlighet till dödshjälp eller läkarassisterat självmord en möjlighet att avsluta sitt liv med värdighet på ett säkert och smärtfritt sätt. Syftet med läkarassisterat självmord är att ge människor rätten att välja om de är i ett gott hälsotillstånd att fortsätta leva eller om de vill avsluta sitt lidande. Jag tror att alla bestämmer över sitt eget liv och sin kropp. Hemsida Övertygande uppsats om läkarassisterat självmord. Övertygande uppsats om läkarassisterat självmord tillfredsställande uppsatser. Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Föreställ dig att du ligger på din dödsbädd, kopplad till otaliga maskiner. Läkarna kommer hela tiden för att kontrollera dig medan du försöker få så lite sömn du kan genom den plågsamma smärtan.


Ännu mer lider du av biverkningar av otaliga läkemedel, förstoppning, delirium, du kan knappt andas och du har tappat all din aptit. Det finns ingen chans att överleva och döden är nära förestående, det är bara en tidsfråga när. Du bara låg och kämpade i dina sista sekunder. Nu, om du hade chansen att välja hur ditt liv slutade, skulle du inte välja hur och när det slutar? Därför borde läkarassisterat självmord vara ett lagligt alternativ för obotligt sjuka patienter. Detta är ett humant sätt för dem att avsluta sina liv med värdighet, utan skam och lidande.


Vi har inte yttrandefrihet om vi inte har friheten att vägra att tala. Detsamma gäller våra rättigheter till liv, frihet och strävan efter lycka, vi kan inte ha fullständig frihet om vi inte har friheten att förneka dessa saker. Vi kan inte göra anspråk på full kontroll över vårt liv om vi inte kan välja när vi ska avsluta det. Därför bör människor ges rätt till assisterat självmord för att få slut på deras onödiga lidande, för att bevara människors individuella rätt att bestämma sitt eget öde och för att minska bördan på deras familjer både ekonomiskt och känslomässigt. Vissa funderar förmodligen på vad som är läkarassisterat självmord? Människor som lider av dödliga sjukdomar går igenom svår smärta och många vill dö i fred istället för att lida tills de ger efter för sin sjukdom.


Tänk på det så här, ju längre förväntad livslängd, mitten av papper högra handen, och en del av hans käke. Han lämnades blind och försämrades långsamt. Smärtan var obeveklig. Läkarna uppskattade att han hade ett år kvar att leva. Han låg i sängen med sammanbitna tänder av den olidliga smärtan, han vädjade om att bli räddad ur sitt elände. Matthew ville dö nu. Hans vädjanden förblev obesvarade. Sedan, en dag, tog Matthews bror Harold, oförmögen att ignorera Matthews upprepade rop, en pistol av 30 kaliber från sin byrålåda, gick till sjukhuset och sköt och dödade sin bror. Harold ställdes inför rätta för mord.


Läkarassisterat självmord borde vara ett lagligt alternativ för alla som begär det, som det står i boken, Lawful Exit: The Limits of Freedom, "Frihet är rätten att välja; rätten att skapa för dig själv valmöjligheterna. Utan möjligheten att välja och utöva valet är en man inte en man utan en medlem, ett instrument, en sak. Få tillgång till. Tillfredsställande uppsatser. Farorna med dödshjälp och läkarassisterat självmordsord 2 sidor. Farorna med dödshjälp och läkarassisterat självmord. Läs mer. Bättre uppsatser. Etiska dilemman av assisterade självmordsord 4 sidor. Etiska dilemman av assisterat självmord.

No comments:

Post a Comment