Tuesday, March 1, 2022

Uppsats om moralisk relativism

Uppsats om moralisk relativism



Bra uppsatser. Moralrelativism ord 3 sidor. Gowans, C. Det är möjligen på grund av olika sociokulturella miljöer, värderingar och övertygelser som är utbredda i olika regioner runt om i världen. Därför är man inte skyldig att lyda en lag moralisk relativism uppsats motsäger moral. Moralisk relativism. Den förutsätter att det inte finns något absolut, universellt gott och ont, det finns bara relativa och lokala begrepp, inom specifika samhällen och historiska perioder, och moraliska system.





Moralrelativism och dess tillämpning



Etisk relativism definieras som den punkt eller position som dikterar att det inte finns några existerande absoluta moraliska rättigheter eller fel. Som ett resultat bestäms och ses riktigheten av ens handlingar av de normer i vilka samhället accepterar dem, moralisk relativism uppsats. Eftersom handlingars korrekthet beror på de normer som samhället kräver tillåter etisk relativism ett brett spektrum av metoder, värderingar och kulturer. Men det minskade också rättigheter, fel och sanningar som anhöriga. Relativism tillåter inte absolut etik att existera Panayot t. Den påpekar att om majoriteten av folket eller ett anständigt antal tror att något är rätt, så är det verkligen rätt.


Det är också moralisk relativism uppsats att det som kan vara rätt för en viss person, kanske inte är rätt och lämpligt för andra personer. Eftersom det inte finns några absoluta moraliska sanningar och etik som existerar, är alla etiska åsikter, livsstilar, synpunkter och åsikter lika rätt. Det finns två viktiga klassificeringar av etisk relativism: subjektiv etisk relativism och konventionell som populärt kallas kulturell etisk relativism. Den första typen av relativism definierar sanningen om moraliska principer att vara relativ till individer. Enligt denna typ av relativism, moralisk relativism uppsats, vad en individ tycker som är rättvist för honom är faktiskt rätt och ingen kan bestrida och berätta för honom likgiltigt.


Vad som är rätt för någon är helt överlåtet för honom att bestämma och han är oberoende att välja de vägledande principer som han ska leva sitt liv i. Å andra sidan definierar kulturetisk relativism sanningen om moraliska principer moralisk relativism uppsats vara relativ till kultur Panayot, Denna övertygelse säger att vad som är rätt för någon beror på vilken kultur han är i och tillhör. De principer som styr hans kultur är också de principer som han använder i sitt dagliga liv. Kulturen som utövas av samhället avgör huruvida handlingar är korrekta. Den fungerar som den högsta auktoriteten där individuella övertygelser och principer är mycket underlägsna.


Ett utmärkt exempel på etisk relativism i praktiken ses under den tidiga amerikanska historien. För tvåhundra år sedan, moralisk relativism uppsats, slaveri är acceptabelt för samhället. Nationen tillåter användning av slavar. Idag är dock slaveri förbjudet eftersom det är ett medel för rasdiskriminering. Samhället idag dikterar att varje individ måste vara lika, moralisk relativism uppsats slaveri är oacceptabelt i vårt samhälle, moralisk relativism uppsats. Ett annat primärt exempel som kan observeras är eskimåernas praxis. Eskimåer har denna speciella och slående praxis där äldre medlemmar av klanen tillåts dö av hunger och kyla.


I vårt fall anser vi att detta är moraliskt fel. I själva verket är dödshjälp ett hett ämne i debatt mellan individer som är kopplat till etik och moral. Spartanerna, som är världsberömda krigare och soldater från det antika Greklands historia, är övertygade om att det är moraliskt och lämpligt att vara en stöld, men från våra metoder idag vet vi att det är fel. Många kulturer och stammar från förr till nutid, moralisk relativism uppsats, hade tillåtit metoder och metoder där spädbarn dödas. Men eftersom deras kultur tillåter dödande av spädbarn, straffas ingen för mord. Men våra lagar idag och vår civilisation skulle inte tillåta sådana handlingar. En annan fråga som är värd att ta upp är frågan om genus.


Vissa kulturer tillåter homosexuellt beteende, medan andra nationer fördömer det. I muslimska samhällen är månggifte tillåtet att utövas, men kristna kulturer ser det som omoraliskt. Rätt och fel dikteras alltså av samhället. Etisk relativism stöder idén om Gud, eftersom det inte finns något sådant som absolut etik. Absolut etik kan lätt kopplas till Guds existens som en absolut gudomlig härskare som talar om vad som är rätt och fel. Etisk relativism innebär att det inte finns något absolut rätt och fel, och ingen Gud kommer att bestämma rätt och fel handlingar. I gengäld ligger bevisbördan för om handlingar är rätt tungt på vårt samhälles axel, eftersom vårt samhälle måste bestämma genom integrering av observation, logik, känslor, moralisk relativism uppsats, mönster, erfarenhet och lag om handlingars riktighet eller felaktighet.


Hoppa till innehåll Hem Gratis uppsatser Etisk Relativism moralisk relativism uppsats. Relaterade uppsatser: Etisk Uppsats om moralisk relativism essä History of the U.





exempel på informativa uppsatser



Relativism tillåter inte absolut etik att existera Panayot t. Den påpekar att om majoriteten av folket eller ett anständigt antal tror att något är rätt, så är det verkligen rätt. Det står också att det som kan vara rätt för en viss person kanske inte är rätt och lämpligt för andra personer. Eftersom det inte finns några absoluta moraliska sanningar och etik som existerar, är alla etiska åsikter, livsstilar, synpunkter och åsikter lika rätt. Det finns två viktiga klassificeringar av etisk relativism: subjektiv etisk relativism och konventionell som populärt kallas kulturell etisk relativism. Den första typen av relativism definierar sanningen om moraliska principer att vara relativ till individer. Enligt denna typ av relativism är vad en individ tror som är rättvist korrekt för honom i själva verket rätt och ingen kan bestrida och berätta för honom likgiltigt.


Vad som är rätt för någon är helt överlåtet för honom att bestämma och han är oberoende att välja de vägledande principer som han ska leva sitt liv i. Å andra sidan definierar kulturell etisk relativism sanningen om moraliska principer för att vara relativ till kultur Panayot. Denna övertygelse säger att vad som är rätt för någon beror på vilken kultur han är i och tillhör. De principer som styr hans kultur är också de principer som han använder i sitt dagliga liv. Kulturen som utövas av samhället avgör huruvida handlingar är korrekta. Den fungerar som den högsta auktoriteten där individuella övertygelser och principer är mycket underlägsna.


Ett utmärkt exempel på etisk relativism i praktiken ses under den tidiga amerikanska historien. För tvåhundra år sedan var slaveri acceptabelt för samhället. Nationen tillåter användning av slavar. Idag är dock slaveri förbjudet eftersom det är ett medel för rasdiskriminering. Samhället idag dikterar att varje individ måste vara jämlik, därför är slaveri oacceptabelt i vårt samhälle. Ett annat primärt exempel som kan observeras är eskimåernas praxis. Eskimåer har denna speciella och slående praxis där äldre medlemmar av klanen tillåts dö av hunger och kyla. De stora skillnaderna tyder på att det amerikanska samhället bör använda moralisk relativism för att fatta etiska beslut. Tillämpningen av en moralisk princip som har antagits från andra regioner kan inte fungera bland amerikaner.


De erfarenhetsmässiga antropologiska fynden som Benedict gjort från hennes utbildningsövervakning i olika kulturer avslöjar otillämpligheten av externa moraliska principer i amerikanska samhällen. Det är anmärkningsvärt att även om det amerikanska samhället till stor del har anammat homosexualitet, avskyr andra kulturer det fortfarande som en social abnormitet. Det amerikanska samhället borde använda moralisk relativism eftersom olika kulturer uppskattar deras förmåga att fatta beslut enligt deras situation. Samhället gillar också att ta sina preferenser för att avancera nivåer och till stor del främja egna moraliska principer Velasquez et al.


Därför kan samhället avvisa beslut som är oförenliga med deras moraliska standarder och preferenser. Betydelsen av moralisk relativism inom det amerikanska samhället för beslutsfattande är fortfarande avgörande. Den moraliska principen erbjuder den amerikanska befolkningen att uppmärksamma frågor om moraliska skillnader inom olika kulturer för att fastställa deras synsätt Velasquez et al. Principen upprätthåller debatter om olika tillstånd av moral i olika kulturer under olika historiska perioder. Amerikaner borde också tillämpa moralisk relativism eftersom avgörande diskussioner om moraliska meningsskiljaktigheter normalt uppstår under olika perioder. De anmärkningsvärda diskussionerna om abort i Amerika visar betydelsen av moralisk relativism eftersom människor som har olika moraliska standarder kan få möjlighet att dela sina åsikter.


Det finns anmärkningsvärda skillnader mellan moralisk absolut princip och moralisk relativismstandard och deras tillämpning för att fatta etiska beslut. Moralisk relativism antyder att det inte finns några universellt korrekta moraliska normer. Principen noterar att moraliska normer varierar från en kultur till en annan eller från en person till en annan. Det amerikanska samhället bör tillämpa moralisk relativism i beslutsfattande på grund av deras unika kulturell bakgrund och individuella åsikter. Benedict, R. Ett försvar av etisk relativism. Gowans, C. Moral Relativism: The Stanford Encyclopedia of Philosophy, Edward N. Zalta ed. Velasquez, M. Etisk relativism. Behöver ett anpassat Critical Writing-prov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig?


certifierade skribenter online. Moralisk relativism i det amerikanska samhället. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Innehållsförteckning. Inledning Moralrelativism och dess tillämpning Slutsats Referenser.

No comments:

Post a Comment